ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΑΝΙΜΕ


Νύχτα πρεμιέρας (Opening night) του John Cassavetes την Τετάρτη 5 Μαρτίου

Η προβολή της ταινίας Opening night μεταφέρεται πιο αργά το βράδυ της Τετάρτης λόγω πολύ κρίσιμης γενικής συνέλευσης που θα λάβει χώρα την ίδια ώρα (20:00) και στην οποία όλοι πρέπει να δώσουμε το παρόν μας. Η προβολή θα γίνει όταν τελιώσει η συνέλευση. Στην συνέλευση θα αποφασιστεί ο τρόπος που θα αντιδράσουμε και ποιά είναι η θέση μας σχετικά με την απόφαση του ΕΙΝ να επιβάλει ενοίκιο 60 ευρώ και επιπλέον 60 ευρώ για σίτιση στους αλλοδαπούς φοιτητές (τον μήνα).

Η συνέλευση γίνεται υπό την σκιά της απαίτησης του ΕΙΝ να πληρωθούν ενοίκια αναδρομικά (ζητήθηκαν μέχρι και 3000 ευρώ, το τυπικό ποσό που ζητήθηκε είναι γύρω στα 2000 ευρώ αναδρομικά) από παιδιά που ποτέ δεν αποδέχθηκαν τέτοιους όρους όταν εισήλθαν στην εστία ή ενημερώθηκαν για αυτούς, για πολλούς ο κανονισμός αυτός "ίσχυσε " μετά που εισήλθαν στην εστία και τώρα απειλούνται πώς θα τους δημιουργηθεί πρόβλημα στην πρεσβεία της χώρας τους. Βάση του κανονισμού που επικαλούνται και ο οποίος υποτιθέμενα ισχύει από το 2006 στους Έλληνες και ομογενείς φοιτητές επιβάλλεται 5 ευρώ ενοίκιο τον μήνα. Κάτι που δεν έχουν τολμήσει να ζητήσουν, κανονικά ή/και αναδρομικά, ακόμα. (όχι αυτός ο κανονισμός δεν είναι νόμος και δεν έχει εγκριθεί από κανένα φοιτητικό σύλλογο, ούτε από τις πρυτανικές αρχές από τις οποίες πήραμε την προφορική καταδίκη και ελπίζουμε και στην γραπτή στο επόμενο πρυτανικό συμβούλιο που γίνεται σε 5 μέρες, όπως υποσχέθηκαν) .

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η προκλητική ενέργεια της ηγεσίας του ΕΙΝ να ακυρώσει το βραδινό γεύμα της Δευτέρας 5 Μαρτίου σαν αντίποινα της κατάληψης που έγινε το πρωί στην γραμματεία. Συγκεκριμένα τηλεφώνησαν στο προσωπικό του εστιατορίου, τους είπαν να τα παρατήσουν επί τόπου, το φαϊ ήταν έτοιμο από το πρωί (σουφλέ) και έμενε να ψηθεί - οι σαλάτες και τα ψωμιά είχαν ήδη κοπεί, να πετάξουν το φαγητό και να φύγουν γρήγορα. Τεχνικό πρόβλημα ή πρόβλημα πρόσβασης στην αποθήκη δεν υπήρχε (όπως λέγαν ότι ίσως να υπάρξει αν κάναμε κατάληψη στην γραμματεία, :ο/ ναι δεν έχει σχέση όντως ) καθώς το μεσημεριανό γεύμα έγινε κανονικά και μετά από συζήτηση με τους εργαζόμενους είναι ξεκάθαρο και για αυτούς και για εμάς ότι ο λόγος δεν ήτανε άλλος από την τιμωρία μας. Την τιμωρία μας που διεκδικήσαμε τα πιστεύω μας μέσα από την κινητοποίηση που αποφασίσαμε στην συνέλευση του φοιτητικού μας συλλόγου, την απόλυτη δημοκρατική διαδικασία και το μόνο όπλο που κατέχουμε ενάντια σε τέτοιου είδους αυθαιρεσίες σε συνδυασμό με την συμμετοχή μας σε αυτήν. Ναι, κλείσανε το εστιατόριο γιατί διεκδικήσαμε αυτό που θεωρούμε δικαίωμα μας, την δωρεάν στέγαση και σίτιση , έτσι για να μάθουμε. Λες και τώρα θα σκάσουμε επειδή θα φοβόμαστε ότι θα μας αφήσουν νηστικούς, τέτοια είναι τα μυαλά αυτών που είναι υπεύθυνοι για το μέρος που διαμένουμε. Η συνέλευση αύριο Τετάρτη 5 Μαρτίου είναι κρίσιμη και θα είμαστε όλοι εκεί!





Δείτε την καταχώρηση στην Imdb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Provided by website design company .